Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri 5 Bin Haneye Ulaştı


07.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri haziran ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına, İlçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanları ve diğer görevlilerden oluşan toplam 61 kişilik personel gurubu katıldı. Evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelin, haziran ayı içerisinde 488 yeni haneyi ziyaret ederek 1712 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Aylık değerlendirme toplantısında, ayrıca personellere yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Muzaffer Buyruk tarafından personellere, “Hasta taşıma teknikleri, engelli ve yaşlı vatandaşlara evlerinde fiziksel yaklaşım” konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları ile düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin oldukça verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Hacı Koç; “2014 yılı Ağustos ayında başladığımız evde bakım hizmetleri ile bugüne kadar ekiplerimiz, Muğla İli genelinde toplam 5 bin 145 haneyi ziyaret ederek 8 bin 556 vatandaşımıza tıbbi müdahalede bulundular ve 870 vatandaşımızı da hasta nakil ambulansları ile hastanelere naklini gerçekleştirdiler. Personellerimize yönelik düzenlediğimiz hizmet içi eğitim seminerleri ile de verilen hizmetlerin kalitesini artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.