Meclis Canlı

Fethiye Turizm Konseyi’nden Başkan Gürün’e Ziyaret


13.09.2018

Fethiye Turizm Konseyi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Fethiye Kaymakamı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Tanıtım Vakfı, Fethiye Güç Birliği, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi gibi kurumların oluşturduğu ve 4 yıldır birlikte olan Fethiye Turizm Konseyi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Fethiye Turizm Konseyi olarak özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Fethiye ilçesinde yaşanan sıkıntıları dile getiren konsey üyeleri ortak akıl ve birliktelikle sorunlara çözüm getirilebileceğini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ilettiler. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde alınan tedbirlere rağmen trafik sorunun yaşandığını, bunu kurumlar arası işbirliği ve çözüm önerileri ile aşabileceklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve görüştüklerini söyleyen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner otoparklar, alt yapı ve diğer hizmetlerle ilgili vatandaşların taleplerini Başkan Gürün’e iletti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin Kurban Bayramı tatilinde yaşadığı yoğunluk ve orman alanlarında konaklayanlara çözüm olarak kamp yapmak isteyen tatilciler için Değirmenbaşı’nın uygun olduğunu söyledi ve Babadağ’dan atlayan yamaç paraşütçülerin iniş noktası olan Belceğiz Plajı’nın kendilerine ya da yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Gürün; “Muğlamız için kurumlar arası işbirliği ve ortak paydada bir araya gelmek önemli”

Fethiye Turizm Konseyi ziyaretinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Kurban Bayramı tatilinde 9 gün yaşadığı izdihamın turizm olmadığını, yaşanan trafik, çevre, alt yapı sorunlarının bu karışıklıktan kaynaklandığını söyledi ve Muğla’nın ve ülkemizin bir turizm master planına ve nitelikli turiste ihtiyacı olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızın güzel ilçesi Fethiye’de tüm kurumların bir araya gelerek Turizm konseyi oluşturması ve ortak akılla hareket etmesi ilçemiz ve Muğlamız için çok yararlı bir birliktelik. Bu düşünce yapısına, paylaşmaya ve ortak paydada bir araya gelmeye ihtiyacımız var. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Muğlamız kaldırabileceğinden çok misafiri ağırlamak zorunda kaldı. Bu yaşanan izdihamın ismi turizm değil. Şehrimize rezervasyon yaptırmadan gelen ve nasıl olsa kalacak bir yer bulurum anlayışı ile tatilde büyük bir keşmekeş yaşadık. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimize talimat vererek zabıta, çevre, fen işleri ekipleri sahada vatandaşlarımız bilgilendirdik ve yaşanabilecek olası bir facianın önüne geçmeye çalıştık. Bu durumu Muğlamızı ziyaret eden sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı’na da aktardım. Fethiye ve diğer ilçelerimizde yaşanan trafik, çevre, alt yapı sorunları Muğla nüfusunun tatilde neredeyse 10 katına çıkması ile alakalı. Özellikle çöpler konusunda ilçe belediyelerimiz 9 günlük tatilde vardiya sayılarını arttırdılar ve buna rağmen o kalabalığın çöpüne yetişemediler. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz de denizden çöp ve atıkları 6 teknesi, 2 atık alım tesisi ile toplamaya çalıştı. Bunun dışında Fethiye ve diğer ilçelerimizde ulaşım master planı hazırlıyoruz. Ölüdeniz Arıtma Tesisi’miz yakında hizmete alınıyor. Dünya Bankası’ndan sağladığımız kredi ile gelişmekte olan Ovacık’a, Fethiye merkezdeki arıtmaya yatırımlarımız olacak. Devam etmekte olan yatırımlarımız ve proje çalışmalarımızla Muğlamıza ve güzel ilçemiz Fethiye’ye önümüzdeki dönemde yatırımlarımız devam edecek. Fethiye Turizm Konseyi’ne ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.