Meclis Canlı

Filo Yönetim Merkezi İle Araçlar Her An Kontrol Edilecek


16.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından filo yönetim merkezi kuruldu. Kurulan bu merkezde araçlar 24 saat kontrol edilecek.  


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, kurulan filo yönetim merkezi ile Muğla genelinde Toplu Kara Taşımacılığı yapan, dönüşüme giren Özel Toplu Taşıma (ÖTTA) ve belediye araçlarının anlık ve geçmişe dönük kamera görüntüleri ile izlenmesi, araç takip sistemi üzerinden hız,  rölanti, sefer saatlerine ve durak yerlerine uygun çalışıp çalışılmadığı gibi denetimler yapılabilecek.
Sistemle ayrıca toplu kara taşımacılığını kullanan vatandaşların 444 48 01 Çağrı Merkezi üzerinden bildirdikleri şikâyet, soru, talep ve önerilerine birimde görevli 8 personel ile anında çözüm üretilmesi amaçlanıyor. 


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Canlı kamera sistemlerine geçiş sürecinde olan, fakat şu an sisteme entegre olmayan araçların kamera görüntüleri de saha içinde görev yapan araç takip görevlileri tarafından, araçlardan temin edilerek genel merkezde inceleniyor. Alınan görüntü ve anlık veriler sayesinde araç seferlerini zaman çizelgesine uygun olarak takip edebiliyoruz. İletişim operatörleri ile sahada meydana gelen her türlü olayı, şoför ve yolcuların durumunu anında görerek müdahale şansı buluyoruz.” İfadeleri yer aldı.