Meclis Canlı

“Futbolun Mutfağındakiler” paneli yoğun ilgi gördü


27.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1.Spor Medyası Buluşması/ Futbolun Mutfağındakiler “ paneline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin GÜMÜŞ, Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı, Muğla İl Hakem Kurulu Başkanı, Muğla TÜFAD Başkanı, Muğla Saha Komiserleri Derneği Başkanı, Muğlasporlu futbolcular, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ve hocaları ile çok sayıda sporsever katıldı. Panelde, futboldaki şiddet dilinin çözümlemeleri; taraftar, futbolcu ve kulüplere düşen sorumluluklar; Anadolu takımlarının sponsor ve yerel yönetimlerden beklentileri, Muğla’da futbola bakış açısı ve destek gibi konuları irdelendi.

Program sonunda Panelistler CNNTÜRK Spor Müdürü Cem YILMAZ, CNNTÜRK Spor Spikeri Emre TİLEV, Fotomaç Gazetesi Köşe Yazarı Cevdet ÜNÜVAR, Radyospor Yorumcusu Fatih GÖKÇE, Radyospor Yorumcusu Özgün SANCAR, Radyospor Anadolu Ateşi programı sorumlusu Salim MANAV’a ,Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin GÜMÜŞ tarafından plaket verilirken Muğlaspor Başkanı Haluk BEYİMOĞLU tarafından da forma hediye edildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün panel hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm spor branşlarının altyapı ve üst gruplarının mensubu oldukları sportif aktiviteyi daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri adına destekte bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz “Futbolun Mutfağındakiler” paneli de ülkemizde en çok ilgiyi gören spor branşı futbolun, şehrimizde ve ülkemizdeki mevcut durumunu, değişim ya da dönüşüm gerektiren noktaları konunun bilirkişileriyle birlikte tartışma ortamı yarattık. Gerekli çıkarımlarımızı yaparak bundan sonra sporun şehrimizde ve ülkemizde gelişebilmesi adına üzerimize düşen görevleri tekrar gözden geçirdik ve izleyeceğimiz yolu belirleme fırsatı yakaladık. Bundan sonra da bu tarz etkinliklerimiz artarak devam edecek.”