Meclis Canlı

GEKA destekli proje ile Büyükşehir personeline eğitim


05.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi imar verilerinin analiz edilerek sadeleştirilmesi, standartlara uygun hale getirilen verilerin ilçe belediyeleri, kurum, kuruluşlar ve vatandaşlar ile etkin ve hızlı bir şekilde paylaşılması için çalışma yürütüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2018 yılı GEKA Teknik Destek Programına alınan Muğla İli 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Veri Tabanı Standardizasyonu Projesi kapsamında imar verilerinin analiz edilerek sadeleştirilmesi, başta Inspire direktifi olmak üzere konu ile ilgili diğer standartlara uygun hale getirilmesi çalışması yürütülüyor.

Gerçekleştirilen çalışma ile standartlara uygun hale getirilen verilerin ilçe belediyeleri, kurum, kuruluşlar ve vatandaşlar ile etkin ve hızlı bir şekilde paylaşılması ve işlem sürelerinin önemli ölçüde kısaltılması mümkün hale gelmesi hedefleniyor. 

Proje kapsamında veri çalışmasının ardından Bilişim ve Gelişim Merkezinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetine Muğla Büyükşehir Belediyesinde görevli 26 personel katılım sağladı.