Meclis Canlı

Genç Tiyatrocular Ödüllendirildi


10.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1.Liselerarası Tiyatro Şenliği ödül töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen, 30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 7 farklı oyunla tiyatro severleri bir araya getiren 1.Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde görev alanlara 12 dalda 43 ödül verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1.Liselerarası Tiyatro Şenliği ödül töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, belediyelerin alt yapı, üst yapı, imar, içme suyu gibi işlerin yanında sosyal belediyecilik anlamında insanların eğitimi ile ilgili çalışmalar yapması gerektiğini, bu anlamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü kutladığını söyledi. Amir Çiçek; “1.Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde sahne alan siz başarılı öğrencilerimizin arasından geleceğin sanatçıları çıkacak. Sanat, tiyatro, müzik gibi güzel sanatlar toplumumuza faydalı bireyler yetişmesi açısından önemli. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediye’mizi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Osman Gürün’ü ve şenlikte emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü belediyeler sadece alt yapı, üst yapı, imar, içme suyu gibi işlerle değil aynı zamanda sosyal belediyecilik anlamında o insan kaynağının yetişmesi için diğer kurumlarımızla iş birliği yaparak etkinlikler, faaliyetler yapmalıdır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Liselerarası Tiyatro Şenliği’ni daha sonraki yıllarda geniş katılımla Türkiye genelinde yapmak istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir olduktan sonra ilk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. Amacımız tiyatro gibi insanın gelişmesini, dünyaya geniş bir pencereden bakmasını sağlayan sanat dalıyla gençlerimizin bu tür etkinliklerle tanışmasını sağlamak. Muğla gibi geniş bir coğrafyada 13 farklı ilçeden gençlerimizi bir araya getirerek hemşerilik duyguları içerisinde mesafeleri kısaltarak kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Birbirinden farklı, coğrafi olarak uzak 13 ilçemiz var. Datça’dan Milas’a, Seydikemer’den Bodrum’a 13 ilçemizin katılımıyla geniş kitleler halinde bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz bir araya gelecekler, arkadaşlık kuracaklar. Böylece Muğla’nın bir olduğunu, Datça’dan Menteşe’den, Bodrum’un Fethiye’den farkı olmadığını aynı coğrafyanın parçası olduğumuzu hissedeceğiz. İleriki yıllarda bu etkinliğimizi geniş katılımla Türkiye genelinde yapmayı düşünüyoruz. Emeği geçen bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1.Liselerarası Tiyatro Şenliği ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Datça, Milas, Ula, Yatağan ve Dalaman ilçelerinden 7 lisenin 133 öğrenciyle katıldığı Muğla Büyükşehir Belediyesi 1.Liselerarası Tiyatro Şenliği 30 Mayıs-5 Haziran 2015 tarihleri arasında 7 farklı oyunla seyirciyle buluştu. Köşe kapmaca, Televizyon Cumhuriyeti, Yarası olana, Deli Masalı, Şen Ola Düğün gibi oyunlarla 7 gün sahne alan öğrencileri 1308 tiyatro sever izledi.