Meclis Canlı

Gençlik Gelecek Gelecek Umuttur…


26.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 18-30 yaş aralığındaki gençlere yönelik ‘Gönüllülük Ağı’nı oluşturmak ve bu kapsamda gençlerin belediye faaliyetleri ve programlarına katılımlarını sağlamak amacıyla Sosyal Gençlik Masasını ( SOGEM) kurdu.

 

Türkiye’nin en önemli turizm, kültür ve öğrenci merkezlerinden biri olan Muğla’da üniversite öğrencileri ile birlikte üretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde beraber çalışmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan SOGEM ilk faaliyetini Kötekli’de gerçekleştirdi. Sosyal Gençlik Masasının (SOGEM) gönüllü üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “ Üniversiteye Hoşgeldin” konserinde stant kurarak öğrencilerle bir araya geldi. Gönüllü üyeler, SOGEM’in çalışma alanları ile ilgili öğrencilere bilgi verdiler, Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik dergisi “kampüs mola”nın dağıtımını gerçekleştirdiler ve fikir alışverişinde bulundular. Gençler oluşturulacak ‘Gönüllülük Ağı’ ile yerel karar alma süreçlerine aktif katılımla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm program ve faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alabilecek.

 

Öğrenciler SOGEM’e üye olarak, sosyal sorumluluk bilinci kazanma fırsatı yakalayacaklar. SOGEM’e üye olmak isteyen üniversite öğrencileri https://www.mugla.bel.tr/sogem resmi sitesinden başvuru formunu doldurabilir.  Gönüllü hizmetinin tamamlanması ile birlikte  öğrencilere katılım ve başarı sertifikaları verilecek.