Meclis Canlı

“Gladyatörler Kentine” Giden Yol Yenilendi


17.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İl genelinde güvenli ve modern yollar için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin sürdürdüğü İl genelindeki yol bakım, onarım ve asfalt kaplama çalışmalarıyla Muğla’ya gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar daha güvenli ve modern yollarda seyahat ediyor. Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve “Gladyatörler Kenti” olarak bilinen Stratonikeia Antik Kentine giden yolun yenileme çalışmalarını tamamladı. Kazı sahasına ulaşımı sağlayan stabilize durumdaki 500 metre uzunluğundaki yolun doğaya ve tarihi dokuya uygun olarak ekipler tarafından altyapısı hazırlandıktan sonra asfalt kaplaması yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, modern ve güvenli yollar için ekiplerin özveriyle çalıştıklarını söyledi. Kılıç; “Muğla İlimize gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmeleri için yol bakım, onarım ve asfalt kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Kültür turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Stratonikeia Antik Kentine giden yolda ekiplerimiz tarihi dokuya uygun olarak asfalt kaplama çalışmalarını tamamlayarak yolu vatandaşlarımızın hizmetine sundu.” dedi.