Meclis Canlı

Hasan Önkaş, Aramızdan Ayrılışının 5. Yılında Anılıyor


22.03.2016



27 Mart 2011’de aramızdan ayrılan Muğla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gazeteci Hasan Önkaş, aramızdan ayrılışının 5. Yılında anılıyor.

11 yıl boyunca Muğla Belediyesi’ne hizmet veren Hasan Önkaş, 28 Mart’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan tören ile anılacak. Düzenlenen anma töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Eski Albümlerde Muğla fotoğraf projesinin de ödülleri verilecek.

Eski Albümlerde Muğla Kent Belleği Oluşuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Eski Albümlerde Muğla” fotoğraf projesi sone erdi. Projeye katılım sağlayanlar arasından ödül almaya hak kazananlar, yarışma komisyonu tarafından belirlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının başlatmış olduğu projede Muğla ilinin eski fotoğrafları toplanarak bir kent belleği oluşturulması hedeflendi. 13 ilçeden vatandaşların katılım gösterdiği projede, en çok fotoğraf gönderen, en eski fotoğrafı gönderen ve Hasan Önkaş Belgesel Fotoğraf Ödülü olmak üzere 3 farklı alanda ödül verilecek.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Recep Altınok, “Bu projede amacımız eski Muğla fotoğraflarının kaybolmadan arşivlenmesini sağlamak. Ödül törenimiz yapıldıktan sonra da projemiz devam edecek. Elinde Muğla’nın kültürel, sosyal, ticari yaşamı ile ilgili eski fotoğraflar olan vatandaşlarımız bize fotoğraflarını eskialbumlerdemugla@mugla.bel.tr adresinden gönderebilirler.” Açıklamasını yaptı.

Ödül almaya hak kazanan vatandaşların ödülleri 28 Mart 2016’da saat:17.30’da  Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Hasan Önkaş’ı Anma Töreninde töreninde verilecek.

Ödül almaya hak kazanan isimler ise şöyle:

En Çok Fotoğraf Gönderen Katılımcılar

Ödülü: Dijital Fotoğraf Çerçevesi

Menteşe                                  : Ünal Türkeş

                                                Selahattin Sapmaz

                                                 Mustafa Karaosmanoğlu

Bodrum                                  : Çağatay Dalgıç

Marmaris                                : Fatma Gebeş Çimen

Ortaca                                    : Nadir Şahin

Kavaklıdere                            : Ayşe Saygılı

Datça                                      : Özlem Caner

Yatağan                                  : Tarcan Oğuz

Dalaman-Köyceğiz                : İbrahim Aydınlı

Seydikemer                            : Mehmet Kara

Fethiye                                   : Tayfun Büyükpapuşcu

En Eski 3 Fotoğraf

Ödülü: Renklendirilmiş Büyük Baskı

Tarcan Oğuz               : 1863 Yılı Fotoğrafı

Fatma Gebeş Çimen   : 1905 Yılı Fotoğrafı (2 Adet)

İbrahim Aydınlı          : 1905 Yılı Tren Garı Fotoğrafı

Hasan Önkaş Belgesel Fotoğraf Ödülü

Ödülü: Dslr Fotoğraf Makinesi

Ünal Türkeş

Tarcan Oğuz

İbrahim Aydınlı

Hasan Önkaş Kimdir?

1969 yılında Muğla’nın Yeşilyurt beldesinde dünyaya gelen Hasan Önkaş, 1986-90 yılları arasında Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulunda okuduktan sonra Hürriyet Haber ajansı Muğla Bürosunda çalışmaya başladı.1990-1991 yılları arasında Erol Simavi Özel İletişim Eğitim merkezinde okurken aynı dönemde Anadolu ajansı İstanbul bölge Müdürlüğünde foto muhabir olarak çalıştı. Ocak 1992’de Muğla’ya dönen Önkaş, Mart 1993’e kadar Hürriyet Haber Ajansının Muğla Bürosunda çalıştı. Ankara-Mamak Muharebe Okulu’nda yaptığı kısa dönem askerlik sonrası Muğla’ya dönen Hasan Önkaş 2000 yılına kadar Milliyet’in Muğla muhabirliğini yaptı. Muğla’da çalışırken CHP merkez ilçe gençlik kolları başkanlığı ve CHP merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği ile Eğitim sekreterliği görevlerinde bulundu. 2000 yılından sonra 11 yıl boyunca Muğla Belediyesi’nde görev yapan Hasan Önkaş, 2004 – 2009 Belediye Başkanlığı seçimlerinde koordinatör olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Önkaş 27 Mart 2011 tarihinde mide kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Muğla Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.