Meclis Canlı

Haşere ile mücadelede beş yıl ve yeni AR-GE çalışmaları değerlendirildi


04.02.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde etkin bir şekilde sürdürdüğü haşere (vektör) mücadelesini Ar-ge (araştırma-geliştirme) çalışmalarıyla destekleyerek yapıyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile yapılan çalışmalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılımıyla, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu tarafından sunum ile anlatıldı.

İl genelinde yaygın kullanılan ve kullanılma potansiyeli olan ilaçların, sivrisinekler için ruhsatlı dozlarının, farklı saha şartlarındaki etkilerini ve etki sürülerinin belirlenmesi amacıyla yapılan sunumda, haşere mücadelesinin daha ekonomik ve çevreye duyarlı ilaçlar ile yapılabilmesi konusunda yeni hedefler belirlendi.

Bu yapılan Ar-Ge (araştırma-geliştirme) çalışmaları ilk defa farklı saha şartlarında yapıldı ve ilk bulgular ortaya kondu. Sivrisineklerin ilaçlara dirençleri konusunda yapılan bu çalışma, Böcek Bilimi alanında dünyada 7. Sırada olan Acta Tropica dergisinin dijital baskısında yayımlandı.