Meclis Canlı

Hayvan Dostu Büyükşehir İtfaiyesi


02.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın ve kazalar haricinde sadece insanların değil hayvanların da hayatlarını kurtarıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Fethiye ilçesinde bir eczane ve Seydikemer ilçesinde bir eve yılan girdiği ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yılanları çıkararak doğal yaşam alanına bıraktılar. Ayrıca İtfaiye ekipleri, Bodrum İlçesi Hükümet Konağı otoparkı içinde park halindeki aracın motor bölümüne sıkışan iki yavru kediyi uzun uğraşlar sonucu kurtardı. Bodrum ilçesi Bitez Mahallesinde bir atın köpekten korkarak su kuyusuna düştüğünü gören vatandaşlar İtfaiye ekiplerden yardım istediler. Ekipler, su kuyusundaki atı halat yardımıyla kurtararak sahibine teslim etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İtfaiye teşkilatı olarak sadece insanların değil doğadaki tüm canlıların hayatını kurtarmak bizim en önemli görevimiz.”