Meclis Canlı

Hibe Programları İçin Proje Eğitimi


11.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları Programları Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Gökhan Turgut Ünal ve Selin Turgut’un katkılarıyla düzenlenen eğitim programı Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Gün boyu süren “Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları Programları Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ne MUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi personellerinden 51 kişi katıldı. Katılımcılar Teorik olarak hibe desteği almak için proje yazarken nelere dikkat edilmesi ve projede hangi bilgilerin yer alması gerektiği konusunda bilgilendirildikten sonra, gruplara ayrılarak uygulamalı örnek proje fikirleri üzerinde çalışma yaptılar.

                    Konuyla ilgili olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı yaptığı açıklamada “Hazırladığımız projelerin kalkınma ajanslarından hibe almaya hak kazanması için personellerimizin bu konuda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz mart ayında proje hibeleri ile ilgili teorik bir eğitim düzenlemiştik. Bu eğitimle ise uygulama yaparak bilgilerin daha kalıcı olacağını düşünüyorum. Proje hazırlamak emek isteyen ve bu konuda detaylı bilgi sahibi olmayı gerektiren bir iş. Daire olarak eğitim konusunda gereken desteği vermeye devam edeceğiz.”