Meclis Canlı

Hijyen Çalışmalarına İki Araç Kazandırıldı


21.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerine hizmet ve hijyen kalitesini arttırma amacıyla iki yeni araç kazandırıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinde hizmet ve hijyen kalitesinin arttırılması için iki adet kapalı atık taşıma aracı kazandırıldı. Mezbaha hizmetlerinde uluslararası standartlarını daha da pekiştirme amacıyla çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Bu kapsamda Menteşe ve Milas tesislerinde kullanılmak üzere 2 adet 6 ton atık, 1 ton temiz su kapasiteli, kendi kendini yıkayabilen katı atık araçları hizmete girdi. Alınan hizmet araçlarıyla atıklar hijyenik şartlarda çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde atık alanlarına taşınacak.

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan işletme onay belgeli ve TS EN ISO 22000:2005 kalite standartlarındaki mezbaha işletmelerimizi uluslararası kesim standartlarından da üst seviyelere taşıma amacıyla çalışmalar devam ediyor. Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarına alınan araç ve ekipmanlarla, gıda güvenliği ve hijyeni göz önünde bulundurarak vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadeleri yer aldı.