Meclis Canlı

Hijyen ve Gıda Güvenliğinde Büyükşehir’in Mezbahalarına Tam Not


20.04.2016



Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerine sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları hijyen standartlarına uygunluğu bir kez daha kanıtladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahalarından alınan et numunelerinin analizleri, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)  tarafından akredite edilmiş laboratuvarda yapıldı. Mezbahalardan alınan numunelerin analizleri sonucunda Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne uygun olduğu ve mezbaha tesislerinde hijyenik ve gıda güvenliği kalite standartlarına uygun kırmızı et üretiminin yapıldığı laboratuvar raporları ile kanıtlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir hizmet alması için mezbahalarda gerekli tüm çalışmaların titizlikle yapıldığını vurguladı. Koç; “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarımız hijyen ve gıda güvenliği konusunda kalitelerini bir kez daha kanıtladı. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)  tarafından akredite edilmiş laboratuvarda yapılan analizler sonucunda mezbahalarımızda kalite standartlarına uygun kırmızı et üretiminin yapıldığı kanıtlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerine sahip mezbahalarımız ile vatandaşlarımıza daha kaliteli ve sağlıklı hizmet vermek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi.