Meclis Canlı

“Hoş Geldin Bebek” Projesi Beğeni Kazandı


05.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bebek sahibi olan ailelere bazı ihtiyaçlarının karşılandığı 'Hoş Geldin Bebek' projesi kapsamında bir set hediye ederken mutluklarına ortak olup, bütçelerine de katkı sağlıyor.

Muğla’da başlatılan “Hoşgeldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile, Muğla’da ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılıyor. Proje ile anne karnında ve doğumdan itibaren 24 aylık süreçte bebeklerin bazı ihtiyaçlarının karşılanması, sağlıklı beslenmeleri ile sağlıklı büyüme ve gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor.

İhtiyaç sahibi anne adayı ve yeni doğum yapan annelere bebekleri 24 aylık olana kadar devam eden hizmet ile dar gelirli anne adayları gebeliklerinde tespit edilerek gerekli bilgilendirme yapılıyor. Doğum yaptıktan sonra yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan çanta hediye edilirken, doğum sonrasında belirli zamanlarda ziyaret edilerek annenin ve bebeğin durumu gözlemleniyor.

Proje kapsamında verilmekte olan hediye çantadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 48 01 / 7 ve ilçelerde bulunan Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler Birimlerine başvurabilecek, ekipler tarafından yapılacak olan incelemeler sonrasında ise uygun görülmesi halinde vatandaşlar hizmetten yararlanabilecek. Projeden yararlanmak için Muğla’da ikamet edilmesi gerekiyor.