Meclis Canlı

Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende


03.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende”  projesi için Eylül bebeği ziyaret etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin anne karnında ve doğumdan sonra 24 aylık süreçteki bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması için başlattığı “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende”  projesi için ilk ziyaret Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla Eylül bebek ve ailesine gerçekleştirildi.

 

“Büyükşehir Ailesi Olarak Eylül Bebeğin ve Annemizin Yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Eylül bebeği ziyarette yeni başlattıkları proje ile ihtiyaç sahibi ailelerin hamilelik döneminden bebeğin 24 aylık olmasına kadar ki süreçte anne ve bebeği yakından takip ederek yanlarında olduklarını amaçlarının sağlıklı bireyleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Yeni bir umut dünyaya gözlerine açtı. Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende projemizle hamilelik döneminden tespit ettiğimiz anne adaylarını takip etmek, sağlıklı çocuklar dünyaya getirmelerini sağlamak ve anne karnında başlayan bu kontrollerden doğum sonraki 24 aylık süreçte de ki en çok bebek rahatsızlıkları bu dönemde meydana geliyor, 2 yıl boyunca anne ve bebeği yakından takip ederek sağlıklı fertler, sağlıklı hemşehrilerimizi topluma kazandırmak istiyoruz. Projenin ilk adımını güzel annemizle birlikte Eylül bebeğimizle başlatıyoruz. Onun sağlıklı bir fert olarak topluma kazandırmak için hep birlikte sevgiyle, hoşgörüyle, güleryüzle onları iki yıl boyunca Büyükşehir ailesi olarak yanlarında olacağız. Yolu, bahtı açık olsun.” dedi. Eylül bebeğin annesi de kızının uğurlu geldiğini ve çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Şubesi Evde Bakım Ekipleri ve Sosyal Hizmet Ekipleri tarafından tespit edilen ya da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezleri, İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerince bildirilen gebe ve bebeklerin özellikle ekonomik yönden yetersizlik içinde olanlarına; Halk Kart verilmesi, doğumdan hemen sonra yeni doğan hediye paketi verilmesi, gebe ve bebeklerin büyüme ve gelişmelerinin takibi, annelerin doğumdan önce ve bebeklik (24 ay boyunca) döneminde yaşam mekânlarının olanaklarının düzeltilmesi, standartlarının yükseltilmesi, anne adaylarının gebelik, doğum ve bebeklik (24 ay) dönemi ile ilgili fizyolojik ve/veya patolojik durumlar hakkında eğitilmeleri ve böylece kendine yeterli hale getirilmeleri, düşüklerin azaltılması, doğuştan malformasyonlu(engelli) bebek doğumlarının azaltılması, anne karnındaki bebeklerin fiziksel ve mental gelişme geriliğinin önlenmesi amaçlanıyor.