Meclis Canlı

“İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” Çalıştayı


27.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında finanse edilen “ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” projesi kapsamında paydaşların katılımı ile beraber çalıştay düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce başlattı Karbon Ayak İzi Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkana Vekili Cumhur Çoban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Yavuz Kayı, Daire Başkanları, ilçe belediyelerin çalışanları, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden öğretim görevlileri, çevre dernekleri, Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray; Muğla gibi özel bir ilde çevrenin korunmasına katkıda bulunacak bir proje gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Aylin Giray; “Bizler üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Bütün çevresel sorunlara gerekli çözümleri üretme çabasındayız. Geliştirilen Karbon Ayak İzi projesi ile kurumlar ve bireyler, hangi faaliyetleri ile doğada hangi ölçüde iz bıraktıklarını ve enerji verimliliğinin sağlanması için hangi aşamalarda gerekli tedbirleri almaları gerektiğini görebileceklerdir.” Şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban ise yaptığı konuşmasında toprağı, suyu ve havayı hızla kirlettiğimi söyleyerek; “Kirlenmeyi önlemek amacı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 stratejik planımızda belirlediğimiz hedeflerden birisi de, Muğla ilinde enerji verimliliği ve İklim değişikliği konusunda ilerlemeler kaydetmektir. ‘Çevre ve iklim dostu kent Muğla’ sloganı ile çıktığımız bu yolda yenilikçi faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.” Dedi.

Çalıştay kapsamında; Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Çevre Yönetimi Şube Müdürü Aylin Aydın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi / Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Büke, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Hüseyin Ayrancı, GTE Carbon Şirketi Proje Koordinatörü Kemal Demirkol sunumları ile katılımcılara bilgi verdi.