Meclis Canlı

İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri’nden Başkan Gürün’ü Ziyaret


11.12.2014

Muğla İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve Kurul Üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, İnsan Hakları Kurulu’nun kanun hükmünde kararname ile kurulduğunu, kurulun yapacağı çalışmalarla Muğla’yı Türkiye’de insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, insan hakları standartlarının en yüksek seviyede yaşandığı iller konumuna getirmek istediklerini söyledi. Mevlüt Kurban; “İlimizde oluşturulan İnsan Hakları Kurulu ile bütün kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. İnsan ilişkilerinin en çok yaşandığı belediyemizi ziyaret ederek kurulumuzun faaliyetleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istedik. Kurulumuzun yapacağı çalışmalarla insan hakları standartlarını yükselterek, Muğla’yı insan haklarına saygılı en ideal il haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,19 üyeden oluşan Muğla İl İnsan Hakları Kurulu üyelerinin farklı siyasi parti ve farklı kuruluşlardan seçildiğini, bu özelliğiyle kurulun geniş bir yelpazeye ve bakış açısına sahip olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “İnsan Hakları, bireysel hak ve özgürlükler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri. Muğla, Türkiye’nin demokrasiyi tam anlamıyla yaşayan, özgür düşünen, çağdaş kentlerinden biri. Muğla’mızda oluşturulan İnsan Hakları Kurulu, farklı kuruluşlardan, farklı siyasi partilerden 19 üyesiyle olaylara geniş bir yelpazeden, değişik pencerelerden bakarak daha sağlıklı çözüm yolları geliştirme imkanı bulacaktır. İl İnsan Hakları Kurulu’muzun Başkanı Mevlüt Kurban ve kurul üyelerimize ziyaretleri için teşekkür ediyor, kurula çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.