Meclis Canlı

İlker Başbuğ Muğla’da Okuyucuları ve Sevenleri İle Buluştu


24.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Orta Doğu ve Türkiye” söyleşisi ve imza günü için 26.Genel Kurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u Muğlalılarla buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti 26.Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ortadoğu ve Türkiye” söyleşisi ve imza gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğlalılarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiden sonra Emekli Orgeneral İlker Başbuğ uzun kuyruğun oluştuğu salonda kitaplarını vatandaşlar için tek tek imzaladı.

İlker Başbuğ; “Atatürk’ün fikirleri, öngörüleri her zaman bizlere yol gösterici olacaktır.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın 23 Nisan konseri ile başlayan söyleşide Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi, ulusal egemenliğin halka verildiği 23 Nisan tarihinin milli mücadelenin en önemli günlerinden biri olduğunu, her zaman halkından güç alan Atatürk’ün fikirlerinin, öngörülerinin her devirde kendilerini aydınlattığını ve yol gösterici olduğunu söyledi. Atatürk’ün düşman işgalinde olan bir yurdu kurtarmak için  önce milli bir teşkilatlanmaya, yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu ve daha sonra da bu teşkilattan güç alan bir grubu oluşturduğunu söyleyen Emekli Orgeneral İlker Başbuğ bunun meclis ve halkın temsilcisi milletvekilleri olduğunu söyledi. Atatürk’ün kanunlara, kurallara uyan, gerçekçi bir lider olduğunu söyleyen İlker Başbuğ ne zaman başımız sıkışsa onun fikirlerine başvurmamız gerektiğini söyledi. Orta Doğu ve Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen İlker Başbuğ, iki güçlü ülkenin çıkarlarının Orta Doğu’da çatıştığını, Türkiye’nin bu süreçte izlediği ve izleyeceği politikanın belirleyici olacağını, ordunun da güçlü olması gerektiğini söyledi. 2007-2014 arasında Türk Ordusu’nun çok değerli kadrolarının sahte delillerle görevden alındığını, hapsedildiğini, dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan gelişmelerle ordunun yıpratıldığını hatırlatan İlker Başbuğ, bu süreçte Türk Milleti’nin her zaman taktirinin doğrudan yana olduğunu söyledi.

26.Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a söyleşisinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Emekli Orgeneral İlker Başbuğ kitaplarını vatandaşlar için tek tek imzaladı.