Meclis Canlı

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


07.09.2018

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe İlçesi’nde devam eden inşaatları hakkında teknik gezi ve sunum talebinde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri kendilerine yapılan ayrıntılı sunumun ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

Muğla İli Menteşe İlçesi’nde yapımı devam eden Prof.Dr.Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Muğla Bölge Müzesi ve Menteşe Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyelerine sunum yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi teknik personeli daha sonra  üyelere bu inşaatları gezdirerek teknik bilgi verdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri kendilerine Muğla ili merkez ilçesi Menteşe’de yapımı devam eden yeni yaşam alanları, Bölge Müzesi hakkında yapılan detaylı sunumun ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Muğla’da yapılan hizmetler, projeler hakkında sadece ulusal ve yerel medyadan gelen haberler, kulaktan dolma bilgilerle vatandaşların bilgi sahibi olmaması gerektiğini söyleyen Şube yetkilileri teknik bilgilerin de uzman arkadaşlar tarafından verilmesinin çok yararlı olacağını ve kendilerine yapılan sunumun ve gezinin bu açıdan da önemli olduğunu belirttiler. Ayrıca Muğla’da yapılacak her türlü meslek içi eğitim çalışmasında da rol alabileceklerini söyleyen Şube üyeleri kendilerine yapılan sunum ve Muğla’ya yapılan hizmetler için Başkan Gürün’e teşekkür ettiler.

Başkan Gürün; “Muğlamız İçin Birlikte Çalışıyor, Daha Yaşanır Bir Şehir Yaratıyoruz”

Muğla’da yapılan birçok hizmette Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteler, meslek örgütleri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları ile birebir ilişki içerisinde olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, inşaat mühendisleri odası ile de birlikte paneller, eğitim çalışmaları düzenleyebileceklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla il merkezimizde devam etmekte olan bütün Muğlamıza hizmet edecek mimarisi ülkemizin yetiştirdiği en ünlü mimarlardan olan Cengiz Bektaş’a ait Muğla Bölge Müzesi, Kışla’ya yapılmakta olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ve eski garaj alanında yapımı devam eden Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı inşaatları var. Sizlere yapılan sunumda da anlatıldığı gibi Muğlamızın ihtiyaçlarına göre belirlenen alanlarda ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Sizlerin talepleri, görüşleri bizler için çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri üniversite, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ve meslek örgütleri ile çalışıyoruz. Sizlerle paneller, mesleki içi eğitim çalışmaları yapabilir, hem personelimizin kendini geliştirmesini, hem vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlayabiliriz.” dedi.

Ziyarette ayrıca imar barışı konusunda yaşanan sıkıntılar, Muğla’da devam eden TOKİ, otogar çalışmaları ile ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten sonra İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi inşaatları gezerek Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden detaylı bilgi aldı.