Meclis Canlı

İtfaiye Hastanede Yangın Tatbikatı Düzenledi


28.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İlçelerdeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda yangın tatbikatları ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. İtfaiye ekipleri son olarak Ortaca Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı düzenledi.

 

Ortaca Devlet Hastanesinde görevli 60’a yakın personelin katıldığı yangın tatbikatı nefes kesti. Tatbikatta ilk olarak Hastanede çıkan temsili yangına müdahale edildi. Yangından etkilenen hasta ve vatandaşlar İtfaiye ekiplerinin yardımıyla hastaneden çıkarıldı, otoparkta kurulan ilk yardım alanlarında ilk müdahaleleri yapılarak ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangın nedeniyle binada mahsur kalanları  araç merdiveniyle aşağıya indirdi. Ayrıca Hastane personeline düzenlenen eğitimde, yangına ilk müdahale, temel yangın söndürme konuları uygulamalı bir şekilde gösterildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ‘Oldukça verimli geçen eğitimlerde hastane çalışanları yangın ve afetlerde doğru müdahale yöntemlerini görerek ve uygulayarak öğrendiler. Düzenlediğimiz yangın eğitimleri ile amacımız olası can ve mal kaybını en aza indirmek.’ İfadeleri yer aldı.