Meclis Canlı

İtfaiye Okullarda Yangın Eğitimi Düzenledi


09.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Muğla İli genelinde eğitim veren 55 okulda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenledi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle Muğla İli genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel 55 okulda eğitim gören öğrencilere yönelik yangın eğitimleri düzenledi. İtfaiye personelleri tarafından toplam 12 bin 354 öğrenciye verilen eğitimlerde yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği ile ilgili teorik bilgilerin yanında öğrencilerin de aktif olarak katıltığı tatbikatlar düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada, düzenlenen yangın eğitimleri ile öğrenciler ve öğretmenlerde yangın konusunda farkındalık yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Çöl; “ İtfaiye ekiplerimiz Muğla ili genelinde 55 okulda 12bin 354 öğrenciye yangın eğitimi verdi. Eğitimlerde öğrencilerimize sadece teorik bilgiler değil tatbikatlar düzenleyerek yangın esnasında nasıl davranmaları ve nelere dikkat etmeleri uygulamalı olarak gösterildi. Yıl içerisinde bu tarz bilgilendirme eğitimlerini çeşitli kurumlarda vermeye devam edeceğiz. ”dedi.