İtfaiye Personeline Baca Denetimi Eğitimi

14.04.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından itfaiye personeline yönelik ‘Baca Denetimi Eğitimi’ gerçekleştirildi.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi eğitim salonunda düzenlenen Baca Denetimi Eğitimi’ne 38 itfaiye personeli katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personeli Muhammed Canlı’nın katkıları ile gerçekleşen ve 3 gün süren eğitimde genel baca bilgisi, çıkabilecek baca yangınları ile ilgili önlemler, baca temizliği, yağlı kanal temizliği, yangın yerindeki tehlikeler, baca yangınına müdahale yöntemleri, baca denetimlerinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verildi. Eğitimin sonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bacasında uygulamalı eğitim yapıldı. Baca temizleme firması tarafından temizlenen hastane bacasının, İtfaiye personeli tarafından Baca Temizleme ve Denetim Yönergesi’ne uygun olarak temizlenip temizlenmediği denetlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı eğitimin kapanışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında görevli eğitmen Muhammed Canlı’dan alınan Baca Denetimi Eğitiminin finaline baktığımda son derece faydalı olduğunu yapılan uygulamalı sınavdan anlayabiliyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız 13 ilçede İtfaiye grup amirliği, 27 istasyon olmak üzere toplam 40 noktada 505 personelle hizmet vermektedir. İtfaiye personelimize yönelik bütün eğitimlerin gelecek çalışmalarında kendilerine yardımcı olmasını dilerim.”