Meclis Canlı

İtfaiye Teşkilatı Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


29.09.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, İtfaiye’nin kuruluşunun 302.yılında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 302 yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.



Raşit Çöl; “İtfaiye Teşkilatı 302 Yaşında”

Muğla gibi geniş bir coğrafyada 40 noktada itfaiye olarak birimleri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra 8615 itfai olaya müdahale ettiklerini, 7/24 vatandaşın huzuru ve güvenliği için çalıştıklarını söyledi. Raşit Çöl; “Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra kısa sürede birimlerimizi, araç gereç eksikliklerimizi sizlerin de desteği ile tamamladık. Şu an Muğla’da 485 personel, 144 araç, 13 ilçemizde grup amirliği, 27 mahallemizde istasyonlarımız olmak üzere toplam 40 noktada vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için hizmet veriyoruz. Bugüne kadar 8615 itfai olaya müdahale ettik, 328 kurum ve kuruluştan gelen talep üzerine 60 bin vatandaşımıza itfaiye eğitimi verdik. Ayrıca itfaiyemize uzak 111 mahallemize de yangın tankeri dağıtarak muhtarlarımıza yangın eğitimi verdik. İtfaiye Teşkilatı’mızın 302.yılını kutluyor, bizlere her konuda verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.” dedi.



Vatandaşlarımızın İtfaiye Teşkilatı’mıza Güveni Bizleri Gururlandırıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşların can ve mal güvenliği için önemli bir görevi yürüten itfaiye teşkilatına büyük önem verdiklerini, itfaiye teşkilatının gerek araç, gereç gerekse eğitimlerle sürekli gelişime açık bir birim olması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla geniş coğrafyası, yüzde 68 orman varlığı ile itfai olaylar konusunda da çok hassas ve önemli bir bölge. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatımız çağa ayak uyduran modern araç, gereçler ve değişen yangın çeşitlerine karşı eğitimlerle sürekli gelişme içerisinde. Muğla’da itfai olaylara müdahalenizde istatistiklere baktığımda yüksek bir performansınız ve başarınız var. Araç envanterinize kazandırdığımız küçük araçlar ile yangına erken, büyük araçlarla da etkin müdahale kabiliyetiniz var. Ayrıca vatandaşlarımızın da sizlere olan güveni bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor. İtfaiye Haftanızı kutluyor, bütün itfaiye personeline görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.