Meclis Canlı

İtfaiyeden Jandarmaya Yangın Eğitimi


23.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kişi ve kurumlardan gelen talepler doğrultusunda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Gurup Amirliği ekipleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda 8 jandarma erine yangın eğitimi verdi. Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde jandarma erlerine, İtfaiye personeli tarafından yangın malzemelerinin kullanımı, yangından sonra yapılacak işlemler, yangının nedenleri ve etkenleri, yangın önleyici tedbirler, yangın ve yangınların sınıflandırılması, yangın söndürme yöntemleri, söndürücü maddelerin özellikleri ve yangın söndürme cihazları, iş sağlığı ve güvenliği, itfaiyede haberleşme, ilk yardım ve kurtarma faaliyetleri konularında bilgiler verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ İtfaiye teşkilatı olarak kişilerden ve kurumlardan gelen talepler doğrultusunda il genelinde yangın eğitimleri ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı yangın ve doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalar ile olası bir yangında meydana gelebilecek can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlıyoruz.”