Meclis Canlı

Jetgiller Spor Kulübü’nden Başkan Gürün’e Ziyaret


19.04.2018

Köyceğiz Jetgiller Gençlik ve Spor Kulübü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde müzik öğretmeni Özgür Kayaoğlu tarafından 2018 Ocak ayında kurulan ve 3.Amatör Ligde mücadele edecek Jetgiller Gençlik ve Spor Kulübü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek forma hediye etti.

Jetgiller Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Kayaoğlu kulübün kuruluş amacının köylerde imkanları olmayan kız çocuklarının sosyal hayata daha fazla katılması ve sporla özgüvenlerinin artmasını sağlamak olduğunu söyledi ve bugüne kadar köy köy dolaşarak 46 kızımızdan oluşan TFF Bayan Futbolu tescilli Jetgiller Spor Kulübü’nü kurduğunu söyledi. Denizli’de düzenlenen Türkiye Bayanlar Şampiyonası’na katılarak kulübün Ege Bölgesi’nde 3.lige çıkmasını sağladıklarını söyleyen Özgür Kayaoğlu müsabakaların kasım ayında başlayacağını belirtti.

“Fikri, Vicdanı, İrfanı Hür Nesillerin Yetişmesi için Her Alanda Eğitime Önem Vermeliyiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün kendine güvenen, fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin yetişmesi için her alanda eğitimin önemli olduğunu, özellikle spor sayesinde düzenli antrenman yapan, birlikte, takım oyunu ile mücadele eden gençlerin başarı seviyesinin artacağını söyledi ve özellikle kırsalda yaşayan kız çocukları için takım kuran, kendilerine güvenmeleri için olanak sağlayan Özgür Öğretmene teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğlamız coğrafi yapısı ve yerleşim olarak kıyısal ve kırsal olarak ikiye ayrılıyor. İmkan ve olanaklar olarak kıyısal Muğla turizmle iç içe, yaşam standartlarının daha yüksek olduğu, kırsal Muğla’da verimli topraklarda tarımla uğraşan, üreten köylümüzün yaşadığı coğrafya. Yollardan, tarıma, sağlıktan, spor tesislerine kadar Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizle kırsal ve kıyısal Muğla’mızı birleştiriyoruz. Bir müzik öğretmeni 90’larda izlediği bir çizgi filmden yola çıkarak Jetgiller adında kırsal Muğla’da yaşayan kızlarımızın oluşturduğu bir futbol takımı kurarak onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyor. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin yetişmesi, evlatlarımızın kendine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler olabilmesi için eğitim ve spor büyük önem taşıyor. Gerek düzenli antrenman yapan, gerek birlikte, takım oyunu oynayan gençlerin okul hayatında ve ileriki hayatlarında daha başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben öğretmenimize ve çocuklarımızın ailelerini tebrik ediyor, Jetgiller takımının amatör ligde jet gibi uçacağına, başarılı olacağına inanıyorum. Ziyaretleri ve forma hediyeleri için ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.