Meclis Canlı

Kaçak hafriyata GPS’li takip


26.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Kaçak hafriyat dökümünün engellenmesi için izin belgesi ve Araç Takip Sistemi (GPS) denetimleri aralıksız olarak devam ediyor.

UKOME kararı doğrultusunda il genelinde hafriyat, moloz taşıyan traktör ve kamyonların Hafriyat Taşıma İzin Belgesi ile Araç Takip Sistemi (GPS) kullanılması zorunlu hale getirilirken, GPS takılı tüm araçlar, 7 gün 24 saat web tabanlı program aracılığıyla izleniyor. Yapılan denetimlerle aralıksız olarak takip edilen hafriyat dökümlerinde cihazlarını takmayan ve izin belgesi olmayan araçlara cezai işlem uygulanıyor.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada;“Kaçak dökümlerin önüne geçmek adına ekipler yoğun ve titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. İl genelinde belirlenen hafriyat alanları dışındaki bölgelere hafriyat ve inşaat atığı dökenlere göz açtırılmıyor. Kaçak dökümle ilgili ekiplerimiz hassas bir çalışma yaparak atıkları dökenleri tespit ediyorlar. Çevre ve görüntü kirliliğini engellemek için çalışmalarımız devam ediyor” ifadeleri yer aldı.