Kaçak Sebze ve Meyveye Geçit Yok

04.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Hal Şube Müdürlüğü Zabıta ekipleri tarafından 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca oluşturulan “Hal Kayıt Sistemi”ne bildirim yapmayan mal sahipleri, tamamen elektronik ortamda takip edilerek kayıt altına alınıyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan mobil denetim aracıyla ekipler, internet aracılığıyla kente giriş ve çıkışı yapılan ürünün ‘nerede, kim tarafından, hangi şartlarda üretildiğini ve  satışa sunulacağını yer’ gibi bilgilerin kontrolünü sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, 1 Ocak 2014 tarihinde uygulanmaya başlanan “5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” ile üretici, tüketici ve meslek mensuplarının haklarının korunduğunu söyledi. Gülen; ““Amacımız, üreticiyi, çiftçiyi ve ürünü korumak; haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek. Denetimlerin elektronik ortama alınması ile birlikte kontrol gücümüz arttı ve mobil  denetim aracımız sayesinde de gece ve gündüz planlı ve kararlı bir şekilde kanunun belediyelere verdiği yükümlülükler dahilinde denetimlerimizi yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.