Kadın Muhtarlardan Başkan Gürün’e Ziyaret

10.12.2015

Marmaris Armutalan ve Siteler Mahallesi Muhtarları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla’nın 9 kadın muhtarından ikisi, Marmaris Siteler Muhtarı Gülizar Pekpak ve Marmaris Armutalan Mahallesi Perihan Topçu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettiler. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerine ve mahallerine yaptığı hizmetler için teşekkür eden Armutalan, Siteler Mahallesi muhtarları, her meslekte erkekler gibi kadınların da başarılı olduğunu, mahallerinde vatandaşlarından aldıkları destekle hizmet verdiklerini söylediler.

Sevgi ve Hoşgörüyle Muğla için birlikte Hizmet Üretmeye Devam Edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla ili genelinde 551 mahalle muhtarının olduğunu, 9 olan kadın muhtar sayısının ileriki yıllarda daha fazla artması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Ülkemizde kadınlarımıza seçme, seçilme hakkı birçok Avrupa devletinden çok daha önce 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Kadın, erkek eşitliğini demokrasiyle taçlandıran bu karardan sonra kadınlarımız seçme seçilme hakkına sahip oldular ve ülkemiz için alınan her kararda söz sahibi oldular. Muğla ilimizde 2014’de yapılan yerel seçimlerde 9 kadın muhtarımız vatandaşlarından aldığı oylar ve destekle sandıktan çıkarak mahallerinde başarıyla hizmet veriyorlar. Toplumun temel taşı, ailenin direği olan kadınlarımız, muhtarlık gibi mahallenin bütün sorunları ile ilgilenen, mahallede yaşayan herkesle uyum içinde çalışma gerektiren hizmetleri de ilçe belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yerine getiriyorlar. Ziyaretleri için Armutalan ve Siteler Mahallesi muhtarımıza teşekkür ediyorum. Sevgi ve hoşgörüyle Muğla için birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz.” dedi.