KAMUOYUNUN DİKKATİNE

06.11.2019

Muğla genelinde 13 ilçeMİZDE Kasım ayı su faturalarında “ilçe Belediyesi katı atık toplama-taşıma BEDELİ” adı ALTINDA HİZMET BEDELİ TAHAKKUK ETTİRİLMİŞTİR. Söz konusu tarife ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ AtIk Su Alt Yapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesis tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik gereğince bir zorunluluk olması sebebiyle su faturalarına yansıtılmIŞTIR.

TARİFELER YİNE AYNI YÖNETMELİK GEREĞİNCE İLÇE BELEDİYE MECLİSLERİNCE OLUŞTURULMAKTA MEVZUAT KAYNAKLI ZORUNLULUK GEREĞİNCE SU FATURALARIYLA TAHSİL EDİLEN ÜCRETLER İLÇE BELEDİYELERİMİZE AKTARILMAKTADIR.

SU FATURALARINDA GÖRÜLEN ARTIŞ YUKARIDA ANLATILAN HUSUSLA ALAKALI OLUP Büyükşehir Belediyemizce su ve atık su bedeli tarifelerimizde her hangi bir güncelleme yapılmamıştır.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR