Kan Şekerinizi Ölçtürdünüz Mü

13.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirme hizmeti veriyor. Sağlık ekipleri, önemli bir sağlık sorunu olan diyabet hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı kan şekeri ölçümünü ilk olarak Menteşe İlçesi Pazaryeri girişinde kurulan stantta gerçekleştirdi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde 11 vatandaşın kan şekeri değerlerinin normalin üstünde olduğu tespit edildi ve  vatandaşlar Dahiliye Uzmanına yönlendirildiler. Ücretsiz kan şekeri ölçümü hizmetine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetini takdirle karşıladıklarını belirttiler. 13-14 Kasım 2015 tarihinde Menteşe İlçesi Pazaryeri ve Sınırsızlık Meydanında devam edecek kan şeker ölçümü hizmeti, 13 Kasımda Ula Belediye Binası önünde, Kavaklıdere Belediye Binası önünde ve Datça Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu yanında verilecek. 14 Kasım 2015 tarihinde ise Yatağan Belediye Binası yanında, Milas Ata Parkta, Bodrum Midtown Alışveriş Merkezinde, Marmaris Huzurevi önünde, Ortaca Atatürk Meydanında, Dalaman Kültür Parkında, Köyceğiz Atatürk Anıtı yanında, Fethiye eski Özel İdare Binasında ve Seydikemer Çarşı Meydanında vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü hizmeti verilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, “Hedefimiz Bir Muğla Bir” sloganıyla tüm ilçelerde vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “ 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlarımıza kan şeker ölçümü hizmeti veriyoruz. Sağlık ekiplerimizin diyabet hastalığı ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla başlattıkları ve tüm ilçelerimizde yapılacak kan şeker ölçümü hizmeti ile amacımız önemli bir sağlık sorunu olan diyabet hastalığında erken tanının önemini vatandaşlarımıza hatırlatmak. Sağlık ekiplerimiz kan şekeri ölçümü yanında vatandaşlarımıza diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunuyor. Bu tarz halk sağlığını ilgilendiren konularda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.