Meclis Canlı

Karaincir Mahallesi’nin su sorunu ortadan kalktı


26.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır özellikle yaz aylarında suyu yetersiz kalan Datça İlçesi Emecik Mahallesi Karaincir mevkiinde yapılan çalışma ile bölgenin su sıkıntısını ortadan kalkıyor.    

İl genelinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, son olarak Karaincir Mevkiinde yaptığı çalışma ile bölgedeki su sorununu çözüme kavuşturuyor.

Ek sondaj kuyusu açıldı

Yaz turizminin önemli noktalarından biri olan Datça İlçesi Emecik Mahallesi Karaincir Mevkiinde yaz aylarında nüfusun artmasına bağlı olarak artan kullanım nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyordu. Bu nedenle bölgede incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni bir sondaj kuyusu açarak bölgeye yetecek miktarda su kaynağı buldu. Açılan yeni kuyudan Karaaincir deposuna bin metrenin üzerinde bir içme suyu hattı yapan ekipler böylelikle bölgenin içme suyu sorununu ortadan kaldırdı. Bölgede yapılan çalışmaların depo bağlantıları yapıldıktan sonra tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi.

“Emeği geçen herkese teşekkürler”

Çalışmalar nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Emecik Mahalle Muhtarı Hüseyin Harıpçı, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Harıpçı yaz aylarında özellikle Karaincir mevkiimizde su yetersiz gelmekteydi. Ekipler saolsun gelip yeni açılan sondaj kuyusundan bölgeye hat yaptı. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak ve su sıkıntısı ortadan kalkacak. Bu çalışmalar nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.