Meclis Canlı

Karbon Ayak İzi Projesi İçin Protokol İmzalandı


19.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında “Karbon Ayak İzi” projesinin protokol imzaları atıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Muğla İli sınırlarında atmosfere yayılan karbondioksit salınım miktarının belirlenmesi, diğer bir deyişle karbon ayak izinin çıkarılmasını hedeflediği “Muğla'nın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” projesi protokol imza töreni yapıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Şafak Tercan, GEKA' ya sunulan doğrudan faaliyet desteği başvurusunun olumlu sonuçlandığını belirtti. Dr. Tercan; “Bu başvurunun konusu Muğla İlinde yenilenebilir enerji kaynaklarının mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi ve Muğla İlinin sürdürülebilir enerji eylem planının hazırlanmasıydı. Bu çerçevede İlimizin iklim değişikliklerine uyumlu bir şekilde gelişmesi için gerekli projeler ve yol haritaları çıkarılacaktır. “dedi. GEKA olarak araştırma ve fizibilite çalışmalarının desteklendiği doğrudan destek programını her yıl açık tuttuklarını vurgulayan GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata; “ Bu programa kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvurabiliyor. 2014 yılında 30 projeye destek verdik. Bugün imzaladığımız protokol, Muğla Büyükşehir Belediyesinin özellikle iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte çevreyle ilgili olmasından dolayı daha da önem kazanıyor. Biz bu konuda duyarlılıkla çalışan başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün'e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. “ dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Muğla'nın enerji ve yol haritasının çıkarılması ile ilgili bir proje ve yüksek maliyetli de değil. Bu proje ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ve GEKA'nın yenilenebilir enerji konusundaki bakış açısı ve o konuya verdikleri önemi göstermektedir. Bundan sonra GEKA veya başka kuruluşlarla yapacağımız işbirliği ile yenilenebilir enerjiyi çevre hassasiyeti içerisinde en üst noktada nasıl kullanabilirizi elde edeceğiz. Önümüzdeki süreçte GEKA'nın da desteği ile Aydın, Denizli ve Muğla da böyle konularda farkındalık yaratıp öncü olacağız. Muğla’mız için hayırlı olsun. “dedi.