Meclis Canlı

Karikatür yarışmasında son gün 20 Mayıs


09.05.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışmasının son başvuru tarihi 20 Mayıs. Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklama ile yarışmaya katılacaklara geç kalmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’yı tanıtmak ve karikatüristler ile karikatür sevenleri bir araya getirmek amacıyla başlattığı Ulusal Karikatür Yarışması son haftaya girildi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 20 Mayıs 2019.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada karikatürcülerden bu yıl yarışmaya çok fazla ilgi olduğuna dikkat çekilerek “Bu yılın teması Dünyanın en büyük değeri olan ‘Toprak’. İnsanların geçim kaynağının üretildiği yer olan toprak, aynı zamanda ülkelerin vazgeçilmezidir. Bu yüzden Muğla’mızda toprağımızın değerini biliyor ve toprağımızın önemini değerli karikatürcü sanatçılarımızın ellerinden çıkacak eserlerle anlatılmasını istiyoruz. Bu güne kadar çok sayıda başvuru oldu ve son başvuru tarihimiz 20 Mayıs. Bu yüzden hala daha eserlerini göndermemiş sanatçılarımızın geç kalmadan eserlerini göndermeleri konusunda hatırlatma yapmak istiyoruz. Bu yıl seçici kurulunu Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), A. Kadir Uslu (Karikatürcü) ve Mehmet Selçuk’un (Karikatürcü-Koordinatör) oluşturduğu 5. Ulusal Karikatür yarışmasına katılmak isteyenler sanatçılarımızın yarışma şartnamesine www.mugla.bel.tr adresinden ulaşabilecek. Yarışmacıların şartnameye uygun olarak hazırlanmış eserlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Menteşe-Muğla adresine ulaştırmaları gerekiyor” denildi.