Meclis Canlı

Karikatür Yarışmasının ödülleri veriliyor


25.06.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Ulusal Karikatür Yarışmasının kazananlarına ödülleri yarın düzenlenecek olan tören ile verilecek.

 

Yarın saat 16.00’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra bir çok sanatseverin de katılması bekleniyor.

 

“Toprak” konulu karikatür yarışmasına Türkiye’nin farklı şehirlerinden 216 kişi 333 karikatür ile katıldı. Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) oluşan jüri üyeleri birbirinden değerli eserler arasından dereceye girenleri belirlemede oldukça zorlandı.

 

5. Ulusal Karikatür Yarışmasında, ‘Toprak’ temalı karikatürü ile Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü üzerinde durarak gelecekte yaşayabileceği olumsuzluklara karşı bir ve beraber hareket edilmesinin önemini vurgulayan Musa Gümüş birinci, Mehmet Zeber ikinci, Mehmet Açıkalın da üçüncü oldu. Ayrıca yarışmanın Turan Özdemir özel ödülü Sima Aysuda Baysal’a verildi. Yarışmada Muammer Bilen, Satılmış Akın, Kevney Ensar Bahadır mansiyon ödüllerinin sahibi olurken, 18 yaş altı ödülleri de Aylin Işın ve Tuna Erkan’a verildi.