Meclis Canlı

Kent Orkestrasından Öğrencilere Müzik Dersi


10.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, öğrencilerin müziğe olan ilgi ve sevgisini arttırmak için okullara giderek müzik aletlerinin tanıtımıyla birlikte küçük bir de dinleti düzenliyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü projede, Kent Orkestrası Sanatçıları ortaokullara giderek hem müzik aletlerini tanıtıyor hem de öğrencilere mini bir konser veriyor.



Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Recep Altınok, bu projenin öğrencilere müziği sevdirmenin yanı sıra çocuklara estetik bakış açısı kazandırmak; çağdaş ve modern bireyler olmalarında büyük önemi olduğunu belirtti. Altınok şu şekilde devam etti: “Bu projemizle birlikte çocuklarımız hem farklı müzik aletlerini tanımış oluyor hem de sanat ve sanatçılar hakkında bilgi ediniyor. Sanatçılarımızı tanıyan çocuklarımızdan bir tanesi bile bu yolda ilerlemeye karar verirse bizim için büyük bir kazançtır. Projemiz ilk etapta Menteşe İlçesi ortaokullarında başladı. İlerleyen günlerde diğer ilçelerimizdeki okullarımızı da ziyaret edeceğiz. Ayrıca isteyen okullarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde de misafir edebiliriz.”