Meclis Canlı

Kentsel tasarım projesi ile Menteşe “ıhlamur” kokacak


17.08.2018


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde yürüttüğü “Kentsel Tasarım Yolları” projesi kapsamında 2500 metre kare alanı yeşillendirirken 50 ıhlamur ağacı, 42 erguvan ve 8 zeytin ağacı dikti.

Menteşe İlçesinde 29 Milyon 600 bin TL yatırımla Muğla Büyükşehir Belediyesi, AYDEM-Doğalgaz- Superonline ve Türk Telekom’un koordineli olarak çalışmaları devam eden “Kentsel Tasarım Yolları” projesinin son etap çalışmalarına geçilirken Uğur Mumcu Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Recai Güreli ve Abdi İpekçi caddelerinin çehresi değişiyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,

“Bilindiği üzere Menteşe ilçemizde devam eden “Kentsel Tasarım Yolları” projesinde dört farklı altyapı kurumu ile birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Son etabına geçilen projenin bugüne kadar geçen süre zarfında yüzde 70’i tamamlandı. Çevreye duyarlı bir belediye olarak yüzde 70’i tamamlanan bu yerlerin yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyoruz. Bu güne kadar geçen süre zarfında toplam 2500 metre kare alan yeşillendirerek ilçemizde yaşanabilir alanlar oluşturmaya devam ettik. Uğur Mumcu Bulvarı, Recai Güreli, Abdi İpekçi ve Cumhuriyet Caddelerimizde yapılan çalışmalarımızda mevcut ağaçları koruyarak ve bunun yanı sıra 50 ıhlamur, 42 erguvan ve 8 zeytin ağacı olmak üzere toplam 100 ağacı cadde çalışmalarımızda Menteşe İlçemize kazandırdık. Bunun yanı sıra, çağdaş yeşil alan ve refüj düzenlemeleri yaparak oluşturduğumuz 2500 metre kare yeşil alanda 6500 çalı ile caddelerimizin çehresini değiştirdik.

Proje kapsamında yapılan yeşillendirmelerin şehir dokusuna uygun olarak yapıldığına dikkat çeke Muğla Büyükşehir Belediyesi, açıklamasına şöyle devam etti;

“Uğur Mumcu Bulvarı, Recai Güreli, Abdi İpekçi ve Cumhuriyet Caddelerimizde belirttiğimiz 100 ağaç haricinde Cumhuriyet caddesinde bulunan ıhlamur ağaçlarına tek tip doku oluşturması amacıyla 50 ıhlamur ağacı dikim gerçekleştirdik. Projemiz kapsamında yapılan yeni yol düzenlemesi çerçevesinde başta engelli vatandaşlarımızın ilçemizde daha rahat etmeleri için engelli rampaları, durak alanları oluşturulacak, trafik akışını engelleyen 20 ağacı yerinden sökerek farklı yeşil alanlarda değerlendirildi. Sökülen 20 ağaç yerine ise 50 ıhlamur ağacı dikildi.”