Meclis Canlı

Kırsal Mahalleler Yangına Karşı Tam Donanımlı


27.01.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kırsal mahalle muhtarlıklarına yangın tankeri dağıtımı ve mahalle sakinlerine yangın konusunda eğitimler verilmeye devam ediyor. 



İtfaiye Dairesi Başkanlığı Milas Grup Amirliği ekipleri, Milas İlçesi Danişment Mahallesindeki yangın tankerinin bakım ve onarımını tamamlayarak tam donanımlı şekilde mahalle muhtarlığına teslim etti. İtfaiye ekipleri, mahalle sakinlerine yangın tankerinin kullanımı, bakımı, yangına müdahale, söndürme türleri ve yangın anında yapılması gereken hususlar konusunda bilgiler verdi. Ekipler, ayrıca vatandaşları ev yangınlarında müdahale, tüp kullanımı, baca temizliği ve gönüllü itfaiyecilik konularında bilgilendirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar kırsal mahallelerimize toplam 71 yangın tankeri dağıtımı gerçekleştirdik ve tanker dağıtımımız tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan tanker dağıtımlarında hem mahalle sakinlerimizi yangın konusunda bilgilendiriyoruz hem de olası bir yangın durumunda erken müdahalenin önemini anlatıyoruz. Bu çalışmalar ile il genelinde olası yangın riskini en aza indirmek için çalışıyoruz.”