Meclis Canlı

‘Kısa Mola’ ile gerçeğe dönüşen hayaller


07.05.2019


-Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireylerin hayalleri gerçeğe dönüşüyor.

 -Fethiye Kısa Mola hizmetinden yararlanan Bedensel ve Zihinsel Engelli Hasan Engin Akpınar’ın Polis, Zihinsel Engelli Umut Kurada’nın ise İtfaiyeci olma hayali gerçekleşti.

 

Sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren, vatandaşların daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreten Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere sahip ailelerin bireylerini süreli olarak bırakabilecekleri Engelli Ailelerine Kısa Mola merkezleri ile takdir toplamaya devam ediyor.


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete açtığı Kısa Mola Merkezleri, Milas ve Fethiye ilçelerinde de yüzleri güldürüyor. Ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezlerinde çocuklar eğlenceli etkinliklerle kaliteli zaman geçirirken aileler de kısa bir mola veriyor. 

Çocukların kişisel gelişimine de büyük katkı sunulduğu Kısa Mola Merkezleri, yaptığı etkinlikler ile de engelli bireylerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Bu kapsamda Fethiye Kısa Mola hizmetinden yararlanan Hasan Engin Akpınar’ın (14) Polis, ve Umut Kurada’nın (10) ise İtfaiyeci olma hayalleri gerçek oldu.


Hasan 1 günlüğüne Polis oldu

Fethiye Kısa Mola Merkezi’nden yararlanan Bedensel ve Zihinsel Engelli Hasan Engin Akpınar’ın polis olmaya hayali gerçekleşti. Fethiye Kısa Mola Merkezi’nden Engelli Nakil Aracı ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Akpınar’ı görevli Polis Memurları karşıladı. Polis yeleği ve şapka takan Akpınar, polis memurlarından ekip araçları hakkında bilgi aldı ve telsiz kullandı. Daha sonra MOBESE kameralarını inceleyen Akpınar’ın mutluluğu görülmeye değerdi.

Umut, İtfaiyeci olarak yangın söndürme tatbikatı yaptı

 Fethiye Kısa Mola Merkezi’nden yararlanan Zihinsel Engelli Umut Karaca’nın da hayali ise İtfaiyeci olmaktı. Kısa Mola Merkezinde görevli uzman personel eşliğinde Engelli Nakil Aracı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği’ne getirilen Umut’a İtfaiye erleri tarafından İtfaiyeci kıyafeti giydirildi. İtfaiye aracı ile göreve çıkan, telsizle anons yapan ve yangın söndürme konusunda tatbikat yapan Umut’un mutluluğu gözlerinden okundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezleri ile hayalleri gerçeğe dönüşen Hasan Engin Akpınar ve Umut Karaca, günün anısında Polis Memurları ve İtfaiye Erleri ile fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdi. 

Bugüne kadar 217 aile 2941 Kez yararlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2015 yılında Menteşe ilçesinde hizmete açtığı ve daha sonra Fethiye ve Milas ilçelerinde de faaliyete geçen Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi’nden bugüne kadar 217 aile 2941 kez yararlandı.