Meclis Canlı

Kışlık Süs Bitkilerinde Üretim Heyecanı Başladı


30.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretim Projesi kapsamında Beyobası üreticileri kışlık süs bitkileri üretimi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretim Projesi’nde yaz sezonunda 1.670.000 adet süs bitkisi üreten Beyobası üreticileri ilk deneyimlerinde yüzde 93’lük başarı elde ettiler. Üreticiler, kışlık süs bitkisi üretimi için hazırlıklarını tamamlayarak ilk fidelerin gelmesi ile üretime başladılar. Bu sezon daha fazla süs bitkisi üretmeyi hedefleyen Beyobası üreticileri Büyükşehir Belediyesinin desteklerinden çok memnun olduklarını belirttiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Belediyelerimizin yılda iki kere alım yaptıkları mevsimlik süs bitkilerini Muğlalı üreticilerimize ürettirmek, Muğlalı üreticilerimize bir kazanç kapısı açmak için başlattığımız Alım Garantili Üretim Projesi’nde beklediğimizden çok daha güzel sonuçlar elde ettik. Yaz sezonu üretiminde daha ilk deneyimleri olmasına rağmen büyük başarı elde eden üreticilerimizi yürekten kutluyorum. Bir çok ilde yapılmaya çalışılan ancak çoğunun başarısızlıkla sonuçlandığı böyle bir projede, daha ilk sezonda elde edilen yüzde 93’lük bir başarı hepimizi gururlandırdı. Muğla üreticisi gücünü süs bitkileri sektöründe de gösterdi. Şimdi de sıra kış sezonu üretiminde. Üretim için sipariş edilen fidelerin ilk partisi Beyobası seralarımıza ulaştı. Bu fideler üretim seralarımızda yetiştirilerek tüm Muğla’ya yayılacak. Kış sezonunda da Muğlamızı Beyobası üreticilerimiz renklendirecek. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Beyobası’ndaki bu üretim heyecanını çok yakında diğer bölgelerimize de yayacağız. Teknik personelimiz bu konuda eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürüyor.”