Meclis Canlı

Kooperatif Başkanı Ünlü, “Büyükşehir, Özel araçları kendi araçlarından ayırt etmiyor”


18.03.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Korona virüs vakasına karşı tedbirlerini en üst seviyeye çıkarırken vatandaşların yoğun olduğu noktalarda da dezenfekte çalışmaları devam ediyor. SS 8 No’lu Milas Park Kooperatif Başkanı İsmet Ünlü, “ Muğla Büyükşehir Belediyesi sadece resmi araçları değil, bizim araçlarımızla da kendi araçları gibi ilgileniyor” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk Korona virüs vakasının tespit edilmesinin ardından 13 ilçede otogarlar, toplu taşıma araçları, haller ve ödeme noktalarında dezenfekte önlemlerini arttırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarının “Sağlık Bakanlığı onaylı en az yüzde 60 alkol bazlı dezenfektan” ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutulmasının ardından Özel Toplu Taşıma Araçlarının da dezenfekte çalışması yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Korona virüs vakasının Türkiye’de ilk kez tespit edilmesinin ardından yapılan önlem çalışmaları kapsamında belediyeye bağlı siyah plakalı ve ÖTTA araçlarının dezenfekte çalışmaları sürüyor.

Ünal, “Kendi araçları gibi ilgileniyorlar”

Özel Toplu Taşıma Araçlarının dezenfekte edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan SS 8 No’lu Milas Park Kooperatif Başkanı İsmet Ünlü, “ Dünyayı saran bu virüse karşı alınması gereken önemlerin başında toplu taşıma araçları geliyor. Bunun da Muğla Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yapıldığı için teşekkür ederiz. Bu konuda özel toplu taşıma esnafı olarak da bizim üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Günün şartlarında ekonominin getirdiği bu zorlu süreçte zor ayakta duran toplu taşıma esnafına bu tür desteğinde verilmesi de bir nebze de olsun katkı sağlamış oluyor.  Kamuoyunda yayılan büyükşehir belediyesinin özel taşıma araçlarında dezenfekte çalışmaları yapmıyor gibi gerçek dışı söylentilerin ise aslı olmadığını belirtmek istiyorum. Büyükşehir belediyesi, özel araçları kendi araçlarından ayırt etmiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi sadece resmi araçları değil, bizim araçlarımızla da kendi araçları gibi ilgileniyor” dedi.

Büyükşehir’de mekanlar kapatıldı, programlar iptal edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşların yoğun oluğu noktalarda korona virüs tedbirleri kapsamında programların iptal edildiği belirtildi. Konser, tiyatro, eğitim, sergi gibi halkın toplu olarak katılım sağladığı etkinliklerin iptal edildiği belirtilen açıklamada, “Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan ve vatandaşın hizmetinde olan 100 yaş evi, spor salonları, konservatuar gibi kalabalık hizmet yerlerimiz geçici bir süre kapatıldı. Bu yerlerin haricinde hizmet binalarımızda dezenfekte çalışmalarımız sürüyor” ifadelerine yer verildi.