Meclis Canlı

Kurtuluş Savaşı’ndaki Yatağan Belgelerle Anlatıldı


30.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kurtuluş Savaşı’nda Yatağan” etkinliği 28 Kasım Pazartesi günü gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Kurtuluş Savaşı’nda Yatağan” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gazeteci-yazar Ünal Türkeş, Kurtuluş Savaşı’nda Yatağan ilçesinin üstlendiği rol ve yaşananlar hakkında belgelerle birlikte bilgiler verdi. Ayrıca Yatağan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası da kısa bir konser verdi.

Etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı, tarihin öneminden de bahsederek “Kurtuluş Savaşı’mızın önemi hepimizin malumu. Böylesi tarihi bir yol ayrımında, geçmişte bizimle aynı topraklarda yaşamış kişilerin nasıl bir görev üstlendikleri, bizlere bırakılan emanetlerin nasıl ve hangi koşullarda kazanıldığını öğrenmek ve öğretmek hepimizin ortak amacı. Bizler üzerimize düşen öğrenme ve öğretme görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.