Macaristan Başkonsolosu’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

27.04.2016

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Muğla’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Türkiye ile Macaristan arasında iki milletin hücrelerine işleyen sevgi ve kardeşlik bağı olduğuna dikkat çekti ve bu iyi hislerin, düşüncelerin farklı sektörlerde geliştirilmesi için ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını söyledi.

“Barış ve Gelecek için İşbirliği Yapmak Her şeyden Önemli”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinin önemli olduğunu anacak barış ve gelecek için işbirliği yapmanın her şeyin üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Macaristan bizim için çok önemli ve sevilen bir ülke. Tarihimizden dolayı Türkler arasında Macaristan’a karşı bir yakınlık hissi var. Bu karşılıklı duyguları geliştirmek için planlı ve adım adım ilerlemeliyiz. Ticari, sosyo-kültürel, sportif ilişkiler kurabileceğimize ve bunları geliştirebileceğimize inanıyorum. Bu ilişkilerin gelişmesi için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Başkonsolosumuza bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.