Meclis Canlı

Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın Açılışı Yapıldı


05.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8 Milyon 732 Bin TL’ye mal olan Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın açılışını yöre halkı ile birlikte gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmetlerini ve yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi’nde 2015 yılı Ekim ayı içerisinde inşaatına başladığı ve 13 ilçeye hizmet edecek olan Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın açılış töreni yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan,  Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Milletvekili adayları Mürsel Alban ve Suat Özcan, CHP Ula ve Menteşe ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi 131 ada, 1 parsel üzerinde çalışmalarına başladığı Makine ve İkmal Hizmet Binası 8.000 m2 inşaat alanına sahip. Tesiste Ağır şasi atölyesi, tornahane, motorhane, kaynak atölyesi, ulaşım dairesinin levha baskı atölyesi ve deposu mevcut. Ayrıca 5 Bin m2 taban oturma alanı olan bina KDV dahil 8 Milyon 732 Bin TL’ye mal oldu.

Akcan: “Bu binayı görünce heyecanlanmamak mümkün değil”

Törende ilk konuşmayı yapan Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Orhan Akcan, Makine ve İkmal Binası’nın uzun yıllar Muğla’ya hizmet edeceğini düşündüklerini belirterek, “Bu binayı görünce heyecanlanmamak mümkün değil. Tesisin yapılması sırasında doğayı ve dokusunu bozmadan bu tesisi buraya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Karaarslan,“ Büyükşehirle Yerelde yapılan en büyük hizmet dönemini yaşıyoruz”

4 yıl gibi kısa bir sürede yeni bir düzen kurmanın ve bu tür güzel yatırımların kolay olmadığını belirten Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, ”Bu güzel yatırımları gördükçe çalışma hırsımız ve zevkimiz artıyor. Bu tür büyük yatırımları ilimize kazandırmak kolay bir iş değil. Büyükşehirle Yerelde yapılan en büyük hizmet dönemini yaşıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum. Bu tesisin Ulamız ve Muğlamız için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Gürün, “Hizmetlerimizle bütün Muğla’yı kucaklıyor, birleştiriyoruz”

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden 4 yıl geçtiğini, Muğla’ya 931 Milyon TL Yatırımla en fazla yatırım yapan kurum olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Seydikemer Seki’den Bodrum’un Turgutreis’inin Büyükşehir hizmetleri ile birleştiğini söyledi ve Makine İkmal Hizmet Binası’nın da tüm Muğla’ya hizmet edeceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’un yaklaşık üç katı büyüklüğünde bir şehir. Bu güzel ve özel şehirde Büyükşehir Belediyesi olarak sevgi, hoşgörü ve güleryüzlü hizmet anlayışı, HedefimizBirMuğla1Bir sloganımız ile hizmet üretiyoruz. Seydikemer Eşen’de yapılan güzel bir hizmetten Bodrum’daki bir vatandaşımızın da haberdar olarak mutlu olmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilimizi kapsayan, kucaklayan hizmetleri geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde hayata geçirdik. Muğlamıza 931 Milyon TL yatırımla en fazla yatırım yapan kurumuz. Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda kirada olduğumuz Makine ve İkmal binasının yerine bu tesisimizi kazandırarak uzun yıllar Muğla’ya hizmet edecek bir tesisi daha Muğlamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm Muğla’ya hizmet veren araçlarımızın bakım, onarım gibi işleri bu tesiste yapılacak. Ayrıca İl genelindeki yatırımlarımızdan olan Bölge Müzesi’nin inşaatı devam ediyor. Kışla Sosyal Yaşam Merkezi, Turgutreis Yaşam Merkezi, Ortaca Kültür Evi, Yatağan Yüzme Havuzu, Geçici Hayvan Barınağı, Ölüdeniz Arıtma Tesisi gibi yatırımlarımızla Muğlamıza hizmetin en iyisini vermek için çalışıyoruz. Ayrıca Hizmetlerimizle bütün Muğla’yı kucaklıyor, birleştiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Başkan Osman Gürün, Kızılağaçlı vatandaşlarla açılış kurdelasını kesti. Ayrıca Başkan Gürün, Makine ve İkmal Tesisi’ni vatandaşlarla birlikte gezerek yöre halkına tesisi anlattı.