Meclis Canlı

Mandalina Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu


25.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Ziraat Odası ve Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneğinin katkı sunduğu ve  çeşitli etkinliklere sahne olan Bodrum Mandalina Şenliği'nde kortej yürüyüşü yapıldı. Açılan Mandalina Şenliği stantlarında mandalinadan yapılan ürünler tanıtıldı.

 

22 Aralık Cuma günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkez’inde gerçekleşen Bodrum Mandalina Çalıştayı’nın ardından etkinliğin ikinci gününde Muğla Büyükşehir Belediyesi orkestrasının çaldığı marşlar eşliğinde Neyzen Tevfik Caddesi'nden Belediye Meydanı'na doğru gerçekleşen yürüyüşte renkli görüntüler ortaya çıktı. Soğuk bir havada gerçekleşen şenlikte kasalara istiflenen mandalinalar, vatandaşlar tarafından tekneye yüklendi.  Bodrum Belediye Meydanı'nda açılan stantlarda, mandalinadan yapılmış reçeller, tatlılar, peynirler ve çeşitli lezzetler de tanıtıldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ; ‘Kırsalda Üret, Kıyıda Tüket’ prensibi ile tarımsal üretime ve üreticilere destek vermeye ve gereken yardımı yapmaya devam edileceği belirtildi.