Marmaris AKUT’tan Başkan Gürün’e Ziyaret

05.02.2015

Marmaris Arama Kurtarma Derneği(AKUT) Ekibi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Marmaris AKUT Ekibi sorumlusu Tolga Gözüm, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaretlerinde, Marmaris AKUT Ekibi’nin 65 aktif üyesi olduğunu, herhangi bir doğal afet veya kazada ekip olarak çok hızlı ve etkin biçimde hareket ederek diğer birimlerle ortak çalıştıklarını ve vatandaşlara yardımcı olduklarını söyledi. Akut’un Muğla ili genelinde Bodrum, Fethiye ve Marmaris’de üç birimi olduğunu söyleyen Tolga Gözüm, birimlerin olaylara müdahale ve yardım dışında eğitim çalışmaları verdiğini de söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris AKUT Birimi’nin ziyaretinde, AKUT’un Türkiye genelinde kurulduğu tarihten itibaren yaptığı kurtarma çalışmalarıyla vatandaşların güvenini kazandığını, bundan sonra Muğla ilinde diğer arama, kurtarma ekipleriyle birlikte hareket ederek ortak çalışmalar yapabileceklerini söyledi. Başkan Gürün; “ Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bütün itfaiye teşkilatımız belediyemiz bünyesinde birleşti. Muğla ili genelinde herhangi bir doğal afet veya kaza anında itfaiyemizle birlikte diğer arama kurtarma ekipleri de olaylara müdahale etmek ve vatandaşlarımıza yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Herhangi bir olay anında oraya en çabuk ulaşmak, can ve mal kaybını en aza indirmek için bütün bu ekiplerin birlikte, ortak hareket etmesi vatandaşlarımız için daha yararlı olacaktır. Ayrıca birlikte yapacakları eğitim çalışmaları ile ekiplerimizin  birbirlerini tanımalarını ve arama, kurtarma çalışmalarında daha başarılı olmalarını sağlayabiliriz. Marmaris AKUT Ekibi’ne ziyaretleri ve bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmalar için teşekkür ediyorum.” dedi.