Meclis Canlı

Marmaris Yat Limanı da Büyükşehir Belediyesi'ne Devredildi


13.07.2016



Marmaris Yat Limanı, 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III.Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.



6360 Sayılı Kanunla Büyükşehir statüsü kazanan Muğla İlinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından inşa ettirilen ve önceden Marmaris Belediyesi tarafından işletilen Marmaris Yat Limanı, 13 Temmuz 2016 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü, Marmaris yat limanında devir sonrası geçiş sürecinde aksaklık yaşanmaması için tüm hazırlıkların tamamlandığı, vatandaşların ve misafirlerin liman hizmetlerinden azami ölçüde faydalanabilmesi için gerekli yatırımların ve hizmet standartlarının artırılması yönünde çalışmaların ise en kısa sürede yapılacağı bilgisini verdi. 



Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediye Limanı da 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmişti.