Meclis Canlı

Menteşe – Yatağan Arası Belediye Otobüs Seferleri Başladı


04.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi 04 Eylül 2015 tarihi itibariyle Menteşe- Akçaova-Bayır- Bozarmut-Yatağan arasında her gün sabah 07.00’dan akşam 20.00’a kadar karşılıklı belediye otobüsü seferleri başlattı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa; ‘’ il genelindeki minibüs taşımacılığının belediye denetimli özel halk otobüsüne dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönüşüm çalışmaları sırasında S.S. Yatağan Kooperatifi, dönüşüm kapsamında 01 Eylül 2015 tarihi itibariyle 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi ve gazilerin yakınlarını ücretsiz taşıyacağını beyan ederek faaliyete başlamıştı. Ancak üç gün sonra tek taraflı olarak bu mutabakatı iptal etti. Bu durum karşısında da vatandaşlara verilen sözlerin tutulması için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 04 Eylül 2015 tarihi itibariyle Yatağan- Menteşe arasında belediye otobüsü seferlerine başladık.” Açıklamasını yaptı.

Seferlere başlayan Belediye otobüsleri her gün saat 07.00’dan akşam saat 20.00’a kadar saat başlarında Yatağan Otogar- Madenler- Bozarmut-Bayır-Akçaova-Akyol-Cumhuriyet Meydanı-Stadyum; Muğla’dan ise Stadyum karşısı eski garaj önünden başlayarak, Adliye Kavşağı- İnci Büfe-Atatürk Bulvarı-Akçaova-Bayır-Bozarmut-Madenler-Yatağan Otogar arasında çalışacak. Ayrıca, sabah 07.00 ve 08.00 saatlerinde Yatağan’dan kalkan araçların Muğla Devlet Hastanesine de uğrayacak.