Meclis Canlı

Menteşeli Muhtarlardan Başkan Gürün’e ‘Atatürk Büstü’ ziyareti


27.12.2018

Menteşe ilçesi Algı, Çiftlik, Dağpınar ve Çırpı Mahalle Muhtarları, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde muhtarlardan, okullardan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mahallelere Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ve Atatürk Köşesi kazandırıyor. Bu kapsamda Menteşe ilçesi Algı, Çiftlik, Dağpınar ve Çırpı Mahalle Muhtarları, mahallelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler, Atatürk Büstü ve Köşeleri için teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyaret sırasında Başkan Gürün’e taleplerini de yüz yüze iletme fırsatı bulan Menteşeli Muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin beldelerine ve Muğla iline yaptığı hizmetlerin ayrı ayrı önemli olduğunu, ulaşımdan içme suyuna, mezarlık hizmetlerinden, haşere ilaçlamasına kadar birçok hizmeti kısa sürede aldıklarını ifade ettiler.

Muhtar Bulut, “Mahallemize yapılan Atatürk Büstleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hala var olduğunu, onun ilke ve devrimlerine hala sahip çıktığımızı göstermek istedik”

Ziyaret ile ilgili bir takım değerlendirmelerde bulunan Algı Mahalle Muhtarı Abdülkadir Bulut, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve devrimleri ile büyüdük. Son zamanlarda Cumhuriyetimizin kurucusu Ata’mıza sosyal medyadan bir çok eleştiri yöneltiliyor. Dünya devletleri Atatürk’ü örnek alırken, biz kendi ülkemizde ona karşı yapılan eleştirilere çok üzülüyor ve kahroluyoruz. Ancak biz bu eleştiriler karşısında yıkıcı değil yapıcı olmak zorundayız. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım mahallelerimize birer Atatürk büstü yaptırmaya karar verdik. Gerekli dilekçe ve başvurularımızından sonra kısa süre içerisinde gereği yapıldı. Mahallelerimize yapılan Atatürk büstleri ile vatandaşlarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hala var olduğunu, onun ilke ve devrimlerine hala sahip çıktığımızı göstermek istedik. Mahalle sakinlerimiz de bu durumdan son derece memnun. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.  

Başkan Gürün, “Önümüzdeki süreçte de bütün mahalle ve köylerimizde muhtarlarımızla vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve memnuniyeti için birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Muğla’da 13 ilçe belediyesi, 566 mahalle muhtarı ile birlikte vatandaşlara her alanda hizmet verdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, muhtarlardan ve okullardan gelen istekler doğrultusunda mahallelere ve okullara Atatürk Büstü ve Atatürk köşeleri yapıldığını, bu isteğin kendileri için bir emir, bir vazife olduğunu söyledi.

Başkan Gürün, “Muğla’da ilçe belediyelerimiz, muhtarlarımızla büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi aile fertlerinin istekleri, eksikleri ve beklentileri var. Gerek Büyükşehir Belediyesi muhtarlar masamızı arayarak gerekse dilekçe ile bizlere başvuran muhtarlarımızın talepleri değerlendirilerek önem ve aciliyet sırasına göre değerlendiriliyor. Özellikle muhtarlarımızdan mahalle meydanlarında vatandaşlarımızın özel ve milli bayramlarımızda bir araya geldiği, hepimiz için vazgeçilmez olan, bizleri fikirleri, devrimleri ile hala aydınlatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü için talepleri oldu. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz kısa zamanda talep gelen mahalle ve okullara Ata’mızın büstünü ve Atatürk köşesinin yapımını gerçekleştirdi. Her zaman Ata’mızın yolunda, onun fikirleri ve devrimleri ışığında birlik ve beraberlik içerisinde çağdaş medeniyetler seviyesinde bir Türkiye için yürüyeceğiz. Önümüzdeki süreçte de yaşadığımız şehir Muğla’mızda kıyısaldan kırsala bütün mahalle ve köylerimizde muhtarlarımızla vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve memnuniyeti için birlikte çalışacak, daha neler yapabilirizi birlikte planlamaya devam edeceğiz. Muhtarlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”