Meclis Canlı

Mermer ve Çevre Çalıştayı 19 Ocak’ta


17.01.2018

Mermer sektörü temsilcileri ile uzman bilim insanlarını aynı ortamda buluşturarak, üretimde verimliliği, çevre dostu yaklaşımları ve atıkların ekonomiye kazandırılması gibi konuların ele alınacağı Mermer ve Çevre Çalıştayı 19 Ocak Cuma günü düzenleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla Mermerciler Derneği işbirliği ile düzenlenen ve Muğla Valiliği tarafından desteklenen Mermer ve Çevre Çalıştayı 19 Ocak Cuma günü düzenlenecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan çalıştayda mermer sektörünün verimliliği, atıkların ekonomiye kazandırılması ve çevre faktörü gibi önemli konular işlenecek.

Çevreci yaklaşımlarla en az atık açığa çıkaracak şekilde mermer üretiminde verimliliği iyileştirmeye yönelik yöntem ve gelişmeler, ocak ve mermer işleme tesisi atıkların çevreye zararsız hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik yöntem ve gelişmelerin de paylaşılacağı çalıştay konu ile ilgili uzmanların sunumları ile gün boyu devam edecek. Çalıştaya il içi ve il dışından mermer sektörü temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Mermer ve Çevre Çalıştayı Cuma günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da başlayacak.